veronicaandersson

Alla inlägg under februari 2011

Av Veronica Andersson - 15 februari 2011 12:18

marco va idag = KATASTROF.

Fyfan vad jag inte gillar honom när han beter sig såhär, huvudet upp, springer och trippar och man har inte en jävla chans att rida normalt, därav min sist på bilderna.

De va bara några få sekunder han gick bra. till slut blir ja så fruktansvärt frustrerad att tårarna bara rinner, för jag vet att hästfan kan, han vill bara inte. han är trotsig, han vägrar lyssna. det gör mig förbannad. och när jag blir arg och irriterad, känner han av det och allt blir kaos, de slutade med skritt jobb i små volter i ca 20 minuter. för att ens skulle lyssna på tyglarna. skänklarna va bara att drömma om att använda idag, bara ja peta lite med skänkeln flög han i luften och blev dum i huvudet.

Galoppen var bara att glömma idag.


Så ja.. dagens ridtur på monstret är INGET att hänga i julgran.

Fyfan för bråkiga hästar idag!!!!!!


När man sitter på marco när han beter sig såhär, är man jävligt lycklig lottad som har marsipan, som KAN bete sig, som verkligen lyssnar och gör allt för sin ryttare, marco gör bara allt för att inte göra allt för sin ryttare.


Näe.. slut på skitsnack om Marco, men idag var han fan ett monster, ni som ridit marco och sett hans jävliga sidor förstår nog precis vad jag menar. Till er andra säger jag såhär, tänk att sitta på den hoppigaste giraffen ni vet, som är helt omöjlig att ens få att slappna av, så fort ni tar i tygeln flyger huvudet och i värsta fall frambenen upp och den står rakt upp , använder du dig av skänklar och ben gör den rivstart och tror ni ska köra gärnet, hur lite ni än ger, och när ni sedan ska stoppa och försöka lugna flyger huvudet upp så ni blir knockade var och varranan gång, det blir liksom en ond cirkel.

ungefär så. är en förklaring på marco!!!


Där fick jag för att jag gav marco fina ord häromdagen och sa hur fin han blivit. jag tar tillbaka det! tillbaka på ruta 1!


              

Av Veronica Andersson - 14 februari 2011 22:11

Idag är det alla hjärtans dag =) så kram på er allihopa=)


praktiken va seeeg idag. riktigt seg. satt på möte, från 11-16.00, på en och samma stol. haha. nog för att ja förstod att ronderna är lite mer komplicerade inom rättpsyk, men att de skulle ta såån tid visste ja inte =)


Men men. stressa med bussen också. skynda mig hem sen åka till hästarna, red murre efterssom han gick så hårt igår, vart en skritt/jogging tur, mest skritt för vi hade marcopolo på släp=) haha. Marco gillar att vara släpvagn. :)


imorgon ska ja rida ordentligt, ska försöka få nån att fota mig å marco lite tror jag =) får se hur ja lyckas, mamma är inte så sugen men hon kanske gör't ändå om ja frågar =)


När ja kom hem från stallet km min älskade tjej hem som tillbringat natten hos syster. hon hade bakat kladdkaka till oss på alla <3 dag och så hade hon med kina mat hem till mig. UNDERBARA UNGE <3 älskar henne hejdlöst!! Nu har ja precis legat framför tv:en i hennes säng och glott ett tag, nu hoppas ja hon har slocknat. :)


jaja. de va min dag, imorgon är ja leeeedig. skönt som fan. :D


nu ska ja ha lite hemlisar för mig. ni får ha en trevlig kväll=)


 

Av Veronica Andersson - 13 februari 2011 22:01

Har fått många önskningar att lägga upp information om mina hästar och mina mål med dom. så här kommer e´tt  inlägg om dom :)


Marco.

Marco är född 2002, är holländsk import, reggad som rasen KWPN och färgen Palomino.

jag köpte marco den 22:a november, 2008.

Innan honom hade jag en ponny som heter carizma, new forest. ja tröttnade på att ha en sån "genomsnäll" häst och sökte en ritkig utmaning. Då blev det marco.

Egentligen hade ja väl inte köpt hoom om jag varit klok, och om jag inte blivit så förälskad i den fula lilla ankungen. Men jag blev störtförälskad, och då vet vi alla hur det går :)

Nåja, han kunde i stort sett ingenting, var extremt omusklad, ojämt i kroppen, kunde inte alls över huvudtaget gå avslappnat under ett ridpass.

han var väldigt svår, reste sig mer än gärna och slängde sig och va rädd för allt typ. men han var en riktig charmör.

Nu har jag jobbat med honom i snart 2½ år. och det är en häst jag aldrig släpper taget av. våran kontakt till varandra liknar ingenting jag haft förut.

Målet med Marco är att han ska bli en trygg ponny/häst, så småningom förhoppningsvis tävlas av mig, då som häst efterssom jag är 23.

men det största målet har jag redan uppnått. att vinna hans tillit och förtroende, att få honom som den bästa vän han är idag!


Lägger upp en bild när jag provrider, och en från förra veckan. :)


  Provridning i julita. Marco november 2008.


  Marco förra helgen :)




Marsipan OX

1999

e:Symba ox u:Maralik

Arabiskt fullblod


Marsipan, även kallad Murre är min nyaste häst. efter en lång längtan efter stor häst så dök han bara upp. helt oväntat, totalt överraskat, det måste man få kalla ödet. Vi fann varandra direkt, utan att det ens var meningen.

han är en jätte mysig kille, som verkligen visar när han blir missnöjd med något, eller inte tycker om någonting man gör. han är väldigt personlig och känslig.

Han är underbar att rida, skulle kunna ah en sytråd i bettet och han skulle lyssna ändå. Våran första träning var idag och det gick bra. han visar väldigt mycke kapacitet och kommer nog att göra mig stolt :)

Målet med Marsipan är att försöka ta oss till arab SM antingen i sommar, eller nästa sommar. och även ut på andra tävlingar, och visa vad araber går för ;)


slänger upp en bild på Murre :)

   










Caramell Cungen.

2008

e: Stendyssens Diablo u: windmill annalise

Welsh mountain

caramell är den minsta och yngsta hästen ja har. Han är en riktig bäbis, som mest roar sig med att rymma från hagen, gärna med polarna på släp.

Han är en otroligt snäll och lätt ponny på alla sätt och vis, är insuttan och skrittad på, helt utan problem. snäll som ett lamm.

Målet med Caramell är att han ska bli min dotters ponny, och tills dess ska han förhoppningsvis lånas ut till en duktig och satsande tjej eller kille som vill ta honom till toppen. han är en kille som kommer gå långt. hans steg är som en dröm, och hans sätt gör honom ännu underbarare.


bild på caramell som föl, och som vuxen hos mig, i somras.

   


sådär. hoppas ni blir nöjda och glada :)

Av Veronica Andersson - 13 februari 2011 19:01

Träningen gick skit bra.

Sarah tyckte han va trevlig, trots sina bus språng :D

Vi ska fortsätta träna på de vi fick tips om, vi träna mycke skänkelvikningar, öppnor och traven. och lite galopp. va super kul. tre veckor till nästa träning men ska försöka åka med marco någon gång emellan :D



Nu ska ja snart se en film. sen sova, praktik imorgon bitti. börjar kvart i sju. hatar tidiga mornar :/


här kommer lite bilder från träningen =)


                                     


Av Veronica Andersson - 12 februari 2011 21:25

Maria

Lördag 12 feb 12:04

Sälj en häst istället. FInns ingen anledning att ha så många när du dessutom har en dotter att ansvara för. inte rättvist mot någon av er..



1. varför skulle jag sälja en häst för att jag vill ha lite ridsällskap/hjälp nån dag i veckan?

2. vad vet du vad jag har för anledning att ha så många hästar?

3. Vad menar du med att jag också har en dotter att ansvara för? som om att jag inte har det även om ja har 2 hästar;)


Inget av mina djur far illa, inte heller min dotter. en väldigt onödig kommentar som gjorde mig väldigt irriterad.

Jag är i stallet lika mycket även med 2 hästar som med 3. Min dotter tycker det är lika kul att vara med även om de kanske tar en extra stund att rida 2. Hon får ju leka mera? och frisk luft är BRA om folk inte visste det. har henne med en timme extra i stallet än att hon sitter hemma framför tv:en.

men alla ser ju olika på saker och ting.


men nej Maria. jag ska inte sälja någon av mina hästar, och jag är inte orättvis mot någon alls. mina hästar dör inte av att få vila nån extra dag i veckan när jag inte hinner rida 2. caramell rids inte om du inte visste det, han ska ridas in i vår/sommar sen på vila igen.

Så.. ta reda på fakta innan du öppnar näbben nästa gång.

tack!




Av Veronica Andersson - 12 februari 2011 09:08

Ja nu har det gått så långt att min kropp säger ifrån, så jag letar efter en medryttare ca 2 dagar i veckan.


Du ska vara ansvarsfull, gärna över 18 år, annars föräldrar som är duktiga, vara van och kunna hantera känsliga heta/pigga hästar på ett lugnt sätt.


Skicka mejl om du är intresserad.

hästarna står utanför Sala.



 



veronica_a@live.se

Av Veronica Andersson - 11 februari 2011 22:52

Vill inte gå å sova fast jag är trött. :( för ja vill inte att de ska bli lördag.


Jag mår inte så bra idag, så det känns tungt att vara på en praktikplats med sjuka människor, försöka hålla glad min och vara uppåt, när man egentligen bara vill lägga sig under täcket och bara vara :(


idag har varit en väldigt jobbig dag, och jag känner att morgondagen inte verkar bli bättre . så vad gör man.

Bita ihop, säga emot hjärnan och kroppen och gå på praktiken ändå antar jag.

jobbiga är att praktiken i sig är ganska jobbig för psyket, och när man inte mår bra innan, mår man knappast bättre efter :(

Men. antar att i det här livet har man inte tid att må dåligt, finns alldelens för många måsten för att man ens ska hinna känna efter hur man känner.


kände att detta blev ett deppigt inlägg, absolut inte meningen, men ja känner att ja ibland måste skriva av mig lite.
  



Av Veronica Andersson - 11 februari 2011 20:04

Trimmade Lova idag, och Alde, alde var inte trimmad sen oktober, alltid lika roligt då =) men usch så smal hon är. lär börja ge henne extra foder igen nu när snart säsongen är igång. för i sommar ska vi ut och plocka cert har vi lovat varandra.hihih


Lova blev lika sötis som vanligt. lilla divan :) men en söt diva.


För övrigt har det varit en skit dag idag, men mys med jasmine har ja iaf haft =) min älskling. mitt allt. faktiskt den jag håller mig uppe för just nu <3



slänger upp lite bilder från idag på hundarna :)


nu ska ja se på en film och äta gooodiis.                                 


Presentation


Är en oftast glad tjej, som brinner för min dotter och mina intressen som är hundarna och hästarna.

Tävlar med hundarna när det är säsong, och ska börja tävla mer med hästarna när ja samlat mod till det :)

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards